FAQ

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Kom ihåg att vi alltid finns tillgängliga i chatten nere till höger om det är något du undrar över!

Hur fungerar det?

Ska man klämma finnar, eller vad ska man göra?

Man bör inte klämma finnar själv eftersom risken är stor att man skadar huden eller pressar finnens innehåll djupare ner i huden. En inflammerad finnen beror nämligen på att huden inuti poren har spruckit och innehåller når den omkringliggande vävnaden som är mycket känslig. Däremot är det viktigt att genomföra en professionell extraktion där vi använder oss av rätt verktyg för minimera skadan på huden, annars fräter inflammationen på huden vilket kan leda till fläckar och gropar.

Jag har nu behandlat min problemhy i 2 veckor. Det har blivit mycket bättre, men inte helt borta. Ska jag fortsätta enligt schemat?

Det är alltid jätte bra att återkomma efter 2-3 och höra lite hur det går med behandlingen och hur huden förändrats. Om du inte märker av så stor skillnad kan man behöva se över rutinerna och eventuellt göra några justeringar, men samtidigt är det viktigt att veta alla är olika och ibland kan behandlingen av huden ta lite längre tid. Men det låter som att du är på god väg och har redan sett en förbättring och och då kan du gott fortsätta med produkterna som du gör så får du gärna återkomma igenom om några veckor!

Behandling av huden

Jag har testat en massa olika metoder mot min acne men inget har fungerat tidigare, så varför skulle er metod fungera?

Vi tror inte att man kan behandla acne med hjälp av 1 mirakel produkt som ska lösa alla problem. Vi behandlar därför acne genom att behandla huden med hjälp av en kombination av olika produkter som arbetar tillsammans för att ta hand om huden. Vi rekommenderar också ofta att man kombinerar produkterna man använder hemma med behandlingar i våra salonger för att få en riktigt bra start på behandlingen av huden och snabbare uppnå ett resultat. Detta beror framför allt på att problemhy såsom pormaskar kräver en grundlig extraktion för att få ut och finnar inte går att klämma själv eftersom man då riskerar att skada huden.

Jag har en del acne samt ärr. Blir man av med acnen helt eller måste man göra återkommande besök?

Tyvärr kan man inte bota acne och annan problemhy, men man kan behandla den med hjälp av rätt produkter och behandlingar för just din hy. Grunden i behandlingen av acne är rätt hudvårdsprodukter som behandlar de befintliga finnarna samt motverkar att nya uppstår. Sedan är det bra att komplettera med en porrengöring där man genomför en grundlig extraktion, särskilt i samband med att man börjar behandla huden. Vi vissa fall såsom när man har mycket pormaskar är det nödvändigt att alltid börja med en porrengöring eftersom det annars är svårt att få bort alla befintliga pormaskar som sitter djupt i huden.

Hur många behandlingar krävs det? Har både i ansiktet och på ryggen som jag mår dåligt över. Kan acnen komma tillbaka efter behandlingarna?

Tyvärr går det inte att endast behandla acne med hjälp av behandlingar, eftersom acne inte går att bota. Det krävs att man använder rätt behandlingar och produkter för att bli av med acnen och sedan motverka att ny uppstår.

Jag har problem med finnar på ryggen och på bröstet som jag hatar. Finns det bra hjälp hos er och är det värt att boka en tid hos er?

Vi förstår att behandlingen av acne och annan problemhy kan kännas krånglig, och många har prövat allt men inget har fungerat. Det där därför så viktigt för oss att erbjuda en gratis hudkonsultation och alltid finnas tillgängliga i chatten och via e-post så att du kan nå oss om det är något du undrar över något. Och visst är det värt att boka en konsultationen hos oss, den är ju gratis!

Om huden

Varför får man finnar på ryggen?

Det beror på att man har samma typ av folliklar på ryggen som på bröstet och i ansiktet, och det är när det blir fel i dessa folliklar som acne uppstår. Acne stimuleras även av beröring och om man utövar aktiviteter med utrusning som skaver mot huden vilket kan förvärra acnen. Du kanske har hört att man bör undvika massage eller att en vanlig ansiktsbehandling kan göra acnen värre, och det beror just på den fysiska stimulansen.

Behandlar ni andra områden än ansiktet?

Ja, eftersom problemhy kan förekomma på bland annat bröstet och ryggen behandlar vi även dessa områden.

Bokningar

Jag har en tid hos er idag, finns det möjlighet att komma in tidigare?

Ring direkt till salongen och fråga! Vi är ofta fullbokade lång tid framöver men ibland har man tur och kan flytta fram en behandling om man vill komma tidigare.

Jag har en tid på lördag men när jag tittar på era öppettider står det enligt ö.k., vad betyder det?

Det betyder att vi har öppet enligt överenskommelse. För att kunna vara så flexibla som möjligt och erbjuda tider utöver 10-18 så har vi ibland öppet efter 18 på vardagar och mellan 10-18 på helger. Men eftersom dessa tider varierar har vi inte möjlighet att skriva ut dem, men om du har en bokning så gäller givetvis den!

Jag var på en gratis hudkonsultation hos er för något år sedan men påbörjade aldrig behandlingen. Min acne har nu blivit värre och jag mår jätte dåligt över den, kan jag boka en ny konsultation även om jag redan har varit på en?

Självklart kan du göra det! Ibland kanske det inte känns riktigt rätt att börja på en helt ny behandlingsrutin för huden, eller så vill man bara vänta och fundera lite till. Men eftersom huden förändras ständigt, särskilt under tonåren, så kanske den gamla konsultationen inte längre är aktuell när det är dags att börja med behandlingen. Då är det bättre att du kommer på en ny konsultation så är du säker på att din rekommendation gäller för din hy såsom den är idag!

Får man boka en behandling om man är under 18?

Ja, men då är det viktigt att boka behandlingen och komma på besöket tillsammans med målsman. Detta är särskilt bra när ni ska inleda behandlingen av problemhy eftersom ni tillsammans får ta del av informationen om konsultationen och har möjlighet att ställa frågor och förstå metoden ni funderar på att påbörjas.

Varför kostar det inget att göra en hudkonsultation?

För oss är det viktigt att du får lära dig mer om din hy och vilka behandlingsmöjligheter som finns för just dig innan du påbörjar någonting. Det är även viktigt att du förstår varför metoden fungerar och vad behandlingen innebär, så att du i lugn och ro kan fundera på om vår metod är något för dig!

Kan man boka tid på lördagar?

Ja, ibland har vi öppet på lördagar och söndagar men detta varierar, välj din behandling och salongen du vill besöka så ser du vilka tider som är tillgängliga och om det finns några tider på lördagen du är intresserad att boka.

Jag har en dotter som fyller 15 snart och har en del pormaskar och finnar i ansiktet. Har ni någon behandling som skulle passa henne?

Självklart kan vi hjälpa er med det! Allt börjar med en gratis hudkonsultation och eftersom hon är under 18 är det viktigt att ni bokar konsultationen och kommer på besöket tillsammans. Det är dessutom jätte bra att du är med så att du kan lära dig mer om hennes hy och hur vi rekommenderar att ni behandlar den för att få ett fint resultat. Självklart kan vi svara på alla era frågor under konsultationen, det är nämligen viktigt att det är en behandling ni tror på innan ni börjar.

Jag har inte direkt problemhy med acne osv, men jag får alltid massor med pormaskar under vinterhalvåret. Är det okej att boka en hudkonsultation då eller är det enbart för acne/grövre problem som ni behandlar?

Ja, vi behandlar alla typer av problemhy, oavsett om man har mycket eller lite. Acne och andra typer av problemhy är otroligt individuellt och även om man bara får några få finnar kan det kännas jobbigt och även vara viktigt att behandla för att motverka ärrbildning. Vi behandlar alla de problemhy typer vi beskriver på vår hemsida och om du är känner dig osäker om på en hudkonsultation är rätt för dig kan du alltid kontakta oss!

Jag har problem med ”gropar” eller ”ice picks” som det också kallas för tror jag, ska jag boka en vanlig hudkonsultation eller acneärr konsultation? Jag har fortfarande lite aktiv acne men inte så mycket.

Vi rekommenderar att man alltid börjar med att behandla den aktiva acnen för att motverka att fler ärr. När man sedan har fått bukt med all aktiv acne kan man börja titta på att behandla de ärr som finns kvar på huden.

Problemhyns utveckling

På sistone har jag börjat få finnar på min ena kind och har haft de i 1 månader och de går inte bort. Sen har jag börjat få på fler ställen, kan det vara acne?

Det är faktiskt acne från första finnen. Det gör att acne är betydligt vanligare än man tror, även om många tror att det är skillnad på acne och att bara få några finnar ibland. Acne är hormonellt och under puberteten kan kroppen plötsligt bestämma sig för att börja producera hormonerna som stimulerar porerna och orsakar acne och då kan det växa fram under en kort tid utan att man ändrat sin livsstil. Men eftersom stress också påverkar acne kan det vara så att acnen plötsligt uppstår i samband med en svår period i livet, såsom en stressig period i skolan.

Jag skulle hemskt gärna vilja bli av med min acne som jag har haft ett tag nu men inget verkar fungera. Jag är 17 år och har några acneärr redan och skulle vilja bli av med dem också, förstås! Har ni någon lösning eller behandling som är relativt snabb och som håller i längden?

Då har du kommit helt rätt! Vi behandlar acne effektivt genom att vi inte bara behandlar problemhyn utan även huden vilket gör att man slipper många av de biverkningar som ofta associeras med behandlingen av acne såsom att huden känns torr och sträv. Det betyder också att det är en behandling som du kan använda så länge acnen är aktiv så att du slipper problemen och kan få en fin hy. Det är viktigt eftersom det tyvärr inte går att bota acne.

Det är jätte bra att du börjar behandla huden tidigt för att få bukt med din acne och motverka att fler acneärr uppstår. Vi behandlar alltid den aktiva acnen först och främst och när du sedan har huden under kontroll kan vi behandla acneärren.

Det är så att jag har varit på en ansiktsbehandling och hade tidigare bara någon enstaka finne men har aldrig haft acne problem tills denna behandlingen. Efter det blev mitt ansikte bara värre och värre, jag mår jätte dåligt av detta och behöver verkligen hjälp.

Det som troligtvis har hänt är att under ansiktsbehandlingar stimulerades dina porer vilket triggade igång acnen som du har genetiskt i kroppen. Detta är även vanligt för människor som utövar sporter med utrustning som skaver mot huden och stimulerar porerna, det kan även uppstå under massage eller som i ditt fall en ansiktsbehandling som stimulerade porerna mer än vanligtvis.

För att du inte ska behöva undvika det du tycker om att göra är det viktigt att du behandlar huden med rätt produkter och behandlingar för din hy. Boka en gratis hudkonsultation så hjälper vi dig.

Jag får väldigt oljig hy under dagen och blir glansig i hela ansiktet. Jag har även pormaskar och har fått på portömning ett par gånger men då brukar pormaskarna vid näsan och kinderna komma tillbaka några dagar senare. Senaste gången jag var på portömning var för ca 3 veckor sedan. På 2 veckor kom inte pormaskarna tillbaka utan min hy var fin och helt ren från det vilket är ovanligt. Men nu har det kommit tillbaka igen. Jag undrar vad man kan göra för att få bort de och sen hålla de borta eftersom de är rätt stora och svarta vilket jag inte tycker är fint. Även hur jag ska få min hy mindre oljig.

Portömningar är det effektivaste sättet att bli av med pormaskar. Dock sätter överproduktionen igång igen så snart du lämnat salongen, det är därför pormaskarna ofta kommer tillbaka inom några dagar, och ibland någon vecka. Det är därför viktigt att kombinera porrengöringen som effektivt tar bort pormaskarna med rätt hudvårdsprodukter som balansera huden och motverkar att nya uppstår.

Pormaskarna och den oljiga huden hör ihop eftersom talget som produceras i porerna och gör huden oljig också är en del i processen som orsakar pormaskar. Så det du behöver göra är att komplettera dina portömningar med effektiva hudvårdsprodukter som balanserar huden och motverkar överproduktionen av talg.

Jag har inga större besvär med min hy förutom att jag har större pormaskar kring näsa och mun. Skulle jätte gärna göra en behandling för att bli av med detta, vad rekommenderar ni för mig då?

Vi rekommenderar alltid att man börjar med en gratis hudkonsultation så att vi kan analysera din hy och rekommendera rätt behandlingar och produkter för just din hy! Under konsultationen berättar vi även vad som orsakar din problemhy och varför vår metod är så effektiv.

Så fort det blir kallt ute börjar mitt ansikte krackelera. Jag är så torr i ansiktet och på halsen att det faller av hudflagor så fort jag kommer åt. Finns det någon produkt jag kan köpa för att tillföra mer fukt utan att behöva få tillbaka min acne?

Att bli torr och att huden krackelerar på vintern när det är kallt är tyvärr normalt och beror på att den kalla luften torkar ut huden. Vi rekommenderar alltid att man använder en bra återfuktande dagkräm och nattkräm som en del av sin dagliga rutin men just under vintern är det särskilt viktigt att återfukta huden ordentligt. Man kan dessutom återfukta under dagen vid behov med dagkrämen, särskilt under de dagar man är ute mycket och utsätter sin hy för det kalla vädret.

Osäker på din hudtyp?

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och hur du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid