Känslig hy

Även kallat: flammig hy

Här kan du läsa mer om känslig hy, vilka typer av känslig hy det finns och hur du effektivt behandlar din känsliga hy.

Information om Känslig hy

En känslig hy är ofta ett resultat av påverkan utifrån såsom miljöpåverkan eller att man använt sig av starka produkter. Hy som är känslig reagerar lätt på värme, kyla, parfymer och starka produkter med rodnad. Känslig hy kan både vara torr och fet och därför är det viktigt att använda produkter som återställer hudens naturliga balans för att motverka problemhyn samtidigt som man tillför näring för att motverka irritation och rodnad.

Kännetecken

  • Reagerar lätt på värme, kyla, parfymer, starka produkter med rodnad
  • Stramar och fjällar
  • Flammig och tunn hy
  • Ytliga blodkärl
  • Blank och oljig hy
  • Pormaskar i T-zon (panna, näsa, haka) och utmed kinderna

Område

  • Ansiktet
känslig hy område ansikte känslig hy område ansikte sida

Typer av Känslig hy

Känslig hy kan vara en följ av att man använt produkter som torkar ut huden utan att återfukta ordentligt. Denna hy kan upplevas som tunn och fjällig och flammar lätt upp.

Huden kan också bli känslig på grund av miljöpåverkan såsom mycket föroreningar, om man översolar huden eller om man stressar mycket. Detta gör att huden lätt reagerar genom att bli röd och irriterad. Eftersom huden är torr uppstår även pormaskar, papler och knottror på olika delar av ansiktet.

I båda fallen krävs det att man använder produkter som lugnar ner huden och förbättrar den genom att tillföra fukt och näring åt huden. Fet hy är egentligen en torr hy som överkompenserar genom att producera extra mycket talg (fett). Det är därför man säger att "en fet hy är en torr hy" och det är därför man behandlar den genom att tillföra fukt istället för att försöka tvätta bort fettet.

känslig och torr hy i ansiktet

Känslig & torr hy

känslig och fet hy i ansiktet

Känslig och fet hy

Se resultaten här

Behandla Känslig hy

Känslig hy behandlas genom att lugna huden och dämpa rodnad och samtidigt återfukta och balansera huden. För att vi ska kunna skräddarsy en hudvårdsrutin börjar vi med en gratis hudkonsultation för att ta reda på vilken typ av problemhy du har, detta eftersom fet och torr hy behandlas på olika sätt.

För torr hy är det viktigt att använda skonsam rengöring som inte skadar hudens naturliga oljor och komplettera behandlingen med en nattkräm som ger extra återfuktning under hela natten. För fet hy kan en kraftigare ansiktsrengöring användas och här kompletteras behandlingen med en lermask som absorberar överflödigt fett och rengör huden på djupet.

Under konsultationen rekommenderar vi även en passande ansiktsbehandling som ger dig en riktigt bra start på behandlingen av din hy för att du ska nå ett bra resultat fortare. Detta är särskilt viktigt för dig som har fet hy med pormaskar då det kan vara svårt att göra rent huden ordentligt på egen hand.

När du sedan fått en riktigt bra start på behandlingen av din hy är det dags att själv behandla huden. Det gör du enkelt och smidigt med hjälp av DAHL Skincares produktpaket som innehåller de hudvårdsprodukter du behöver samt en behandlingsrutin som förklarar hur du ska använda hudvårdsprodukterna dag för dag. Givetvis finns vi tillgängliga om du har frågor om hudvårdsprodukterna eller din hy.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid