Milier

Här kan du läsa mer om milier och hur du effektivt behandlar dina milier.

Information om Milier

Milier är inkapslade vita talgcystor som vanligtvis sitter kring ögonområdet eller på kinderna men kan även förekomma i hela ansiktet på åldrande hy. Milier är vanligare för hud som är i obalans såsom torr- eller fet hy men kan även uppstå till följd av att man använder hudvårdsprodukter som innehåller mineraloljor eller vax.

milier i ansiktet

Se resultaten här

Kännetecken

  • Inkapslade vita talgcystor
  • Små och stora hårda vita kulor precis under huden
  • Saknar poröppning

Område

  • Runt ögonen
  • Kinderna
  • Kan förekomma i hela ansiktet hos åldrande hy
milier område ansikte milier område ansikte sida

Behandla Milier

Eftersom milier saknar poröppning är det viktigt att man inte försöker ta bort dem själv. Det krävs nämligen att man använder sig av sterila instrument för att försiktigt göra hål på milierna. Om detta inte görs på rätt sätt riskerar man att förvärra huden eller skapa ärr.

Vi börjar alltid med en gratis hudkonsultation för att fastställa vilken typ av problemhy du har och i detta fall för att ta reda på var du har milier och vad orsaken till detta kan vara. De kan nämligen uppstå på grund av en obalans i huden som då måste behandlas, eller så beror milierna på användningen av vissa hudvårdsprodukter som vi då hjälper dig att identifiera.

När vi har fastställt att du har milier är det dags att genomföra en milierbehandling. Här öppnar vi upp och tar bort dina milier med hjälp av sterila verktyg eftersom de inte går att klämma bort på egen hand. Med denna noggranna behandling blir du av med alla dina milier utan att göra huden värre eller skapa ärr.

Nästa steg är att själv använda hudvårdsprodukter från DAHL Skincare för att balansera din hy och motverka uppkomsten av nya milier på de berörda områdena. Klicka på steg 1 för att påbörja behandlingen av dina milier!

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid