Milier

Kan också beskrivas som vita knottror i ansiktet. Här förklarar vi vad som identifierar milier, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Vad är milier?

Milier uppkommer oftast kring ögonen eller på kinderna, men du kan drabbas av milier i hela ansiktet. Speciellt om du har åldrande hy. Det är små vita cystor, knottror eller kulor - det kan beskrivas lite olika. Cystorna består av talg och keratin, som är ett av kroppens naturliga protein. Milier uppstår på grund av att kroppen har överproducerat proteinet på ett specifikt område.

Keratinet och talget bildas under huden och blir där till en liten bubbla som sedan visar sig på huden som den vita kulan.

Det är viktigt att inte förväxla milier med vita pormaskar. Det finns inga likheter dem emellan förutom att färgen är densamma. Milier saknar helt poröppning och därför får man inte ge sig på att klämma dem på egen hand. Det kommer lämna ärr och andra märken på din hy.

Områden

Runt ögonen

Du drabbas ofta av milier just runt ögonen. Keratinet och talget som bildats under huden blir till en bubbla som sedan visar sig på din hy.

Kinderna

Milier bildas ofta utmed kinderna. Keratinet och talget som bildats under huden blir till en bubbla som sedan visar sig på din hy.

Hela ansiktet

Även om kinderna och runt ögonen är de vanligaste områden där milier bildas kan man drabbas på andra ställen i ansiktet också.

Kännetecken

Vita knottror i ansiktet

Milier är inkapslade vita keratin-cystor. De ser ut som vita kulor och är hårda. De uppenbarar sig på huden.

Små och stora hårda vita kulor precis under huden

Milier uppfattas ofta som vita kulor. De består av keratin, ett naturligt protein i kroppen. Milier uppstår för att kroppen överproducerat proteinet på det specifika området där du drabbas av milier.

Saknar poröppning

Milier är inte samma sak som vita pormaskar. Pormaskarna har en lite poröppning och därför går att klämma, det har inte milier. Man får absolut inte ge sig på att klämma milier själv eftersom de ju helt saknar poröppning. Det kan lämna ärr och andra märken på din hy.

Hur blir man av med milier?

Milier saknar poröppning och därför fungerar det inte att försöka klämma dem som man gör med pormaskar. Istället behöver man använda sig av sterila instrument som sticker hål på dem och på så vis tömma dem på sitt innehåll. Om detta inte görs på rätt sätt riskerar man att huden förvärras och att ärr bildas.

Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi fastställer att du har milier och vad som är orsaken till det. Det kan nämligen bero på obalans eller på att du använt vissa produkter som din hud reagerar negativt på. Vi hjälper dig isåfall identifiera dessa. Därefter utför vi rekommenderad behandling där vi ser till att tömma din milier.

Milier kan man inte bota och därför inte heller förhindra att de uppkommer igen. Samma milie kan inte komma tillbaka, men det finns risk att nya dyker upp. Skulle det vara så får man genomgå en ny tömning.

Misstänker du att du drabbats av milier? Klicka på steg 1 nedan så ska vi hjälpa dig att bli av med dem!

Vanliga frågor

Kan man klämma milier?

Nej! Det är jätteviktigt att själv inte ge sig på att klämma milier. Eftersom de helt saknar öppning riskerar du att förvärra problemet och lämna ärr på huden.

Vad är det för skillnad på milier och vita pormaskar?

Allting, förutom färgen. Pormaskar har i alla fall en poröppning. Milier är helt stängda vilket är anledningen till att man själv inte ska klämma dem. Milier består av keratin, ett protein i kroppen, medan pormaskar innehåller fett och bakterier.

Vad är keratin?

Keratin är ett naturligt protein i huden som också finns i hår och naglar. Det ger fasthet och skyddar mot yttre slitage och andra påverkande faktorer.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation