Chat with us, powered by LiveChat

Åldrande hy

Kallas också för mogen hy och kan jämföras rynkor. HHär förklarar vi vad som identifierar åldrande hy, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Vad är åldrande hy?

Huden består av tre lager, Överhuden, Läderhuden och Underhuden. Läderhuden är det hudlager som ansvarar för hudens spänst och elasticitet och avsaknaden av det, är förklaringen till varför man får rynkor. Läderhuden arbetar med kollagen och elastin, två viktiga proteiner, samt hyaluronsyra, som tillsammans ska bibehålla hudens fukt och hjälpa den stå emot påfrestningar.

Med tiden sjunker hudens nivå av de två proteiner och huden får linjer och rynkor samtidigt som den blir både slappare och tunnare. Huden har åldrats, och beskrivs som mogen hy.

Områden

Ansikte

Mogen hy, som det också kallas, visas i ansiktet. Du kan drabbas av rynkor och fina linjer.

Kännetecken

Slapp och tunn hy

När proteinnivån, av kollagen och elastin, blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Proteinet tillverkas på naturlig väg i kroppen, men den tillverkningen avtar ju äldre man blir.

Synliga linjer och rynkor

När proteinnivån, kollagen och elastin, blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Huden blir då tunnare och linjer och rynkor har lättare för att träda fram.

Torr Hy

Fuktnivån avtar naturligt, därför blir din hy torrare med tiden och det krävs att du återfuktar mer själv, med hjälp av kompenserande produkter.

Åldersfläckar

Det kommer, som man hör på namnet, med åren och är en slags blandning av hormonell- och solskadad hy. Åldrande hy uppstår hos både män och kvinnor.

Bli av med dina åldersfläckar

Eftersom proteinerna och syran som ska skydda huden avtar naturligt måste man vid behandling av problemet tillföra det som din hy går miste om. Det gör man via att använda sig av rätt hudvårdsprodukter.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation, där vi tar reda på vilka typer av behov din hy har, samt vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig att återfå hudens spänst och lyster.

Därefter utför vi rekommenderad behandling som ger dig bästa möjliga start på din resa mot en problemfri hy. Sedan, är det upp till dig att med hjälp av våra produkter från DAHL skincare återskapa hudens naturliga balans samt mata den med fukt och näring.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Populära Frågor

Vad kan jag göra för att undvika att huden åldras?

Precis som du, så åldras huden naturligt. Det man kan göra är att bromsa processen, och se till att inte utsätta huden för onödig påfrestning. Genom att ha en bra hudvårdsrutin anpassad efter din hudtyp bibehåller hyn sin naturliga balans, och mår bättre. Var också försiktig när det kommer till exponering i solen. Genom att alltid använda solskyddsfaktor och inte bränna sig, undviker man rynkor, solskadad hy och ett åldrat utseende längre.

Varför åldras min hy?

Huden åldras, dels genetiskt, men också av yttre påfrestningar. Precis som att du växer och blir äldre, blir också din hy det och kvalitén försämras med åren. Det beror dels på att huden producerar mindre naturligt protein, som ger huden stadga och lyster, men det kan också ha med för mycket solexponering att göra. Det gäller att ta hand om sin hy, med rätt typ av hudvårdsprodukter, kan du fylla på med de ämnen som huden inte längre klarar av att producera i samma takt. På så vis, kan du reducera problemen och återuppbygga hudens balans.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis Hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud och guidar dig i vilken behandling du rekommenderas samt skräddarsyr en rutin med hudvård anpassad efter din problemhy.

Steg 2

Anpassad Behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig Hudvårdsrutin

Du börjar arbeta med den hudvård och den rutin som hudspecialisten tagit fram. Den är speciellt anpassad för att möta de behov som din hy har. Bruka produkterna dagligen för att först reducera problemet och framåt bibehålla balansen.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi startar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss, kan du alltid göra konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation

4.6 Fantastiskt bra (752 betyg)

AcneSpecialisten Sundbyberg

4.6 Fantastiskt bra (600 betyg)

AcneSpecialisten Södermalm

4.7 Fantastiskt bra (391 betyg)

AcneSpecialisten Östermalm