Chat with us, powered by LiveChat

Acneärr

Kan också beskrivas som fläckar, gropar och ärr från finnar. Här förklarar vi vad som identifierar acneärr, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Vad är acneärr?

Acneärr och ärr från finnar uppstår då talget som ovandlats till en syra fräter på de olika hudlagren. Talget omvandlas då porerna täpps igen och inte kan göra sig av med allt sitt innehåll.

Ärren och fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på allvarlig acne du tidigare lidit av. Vid mild acne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare acne.

Områden

Kinder

Kinderna är ett område där många drabbas av acne och där man också kan drabbas av cystor - ett större parti av inflammation. Här är det vanligt att ärr förekommer.

Käklinje

Vid käklinjen kan man drabbas av acne och därmed också av acneärr om acnen inte behandlats.

Haka

Hakan är en del av t-zonen, en zon där acne ofta förekommer. Därav kan ärr bildas där om inte acnen behandlats.

Andra områden

Alla områden där du varit drabbad av acne kan du drabbas av acneärr. Ansiktet, ryggen och bröstet är vanliga områden.

Kännetecken

Fläckar

Mörka eller röda fläckar, vilket troligtvis är ärr efter din acne. Fläckar är ofta en följd av mildare acne.

Gropig hy

Gropar i hyn och grova ärr som bildar som en skuggbildning på huden är en följd av grövre acne. Detta kan behandlas och reduceras.

Djupare ärr

Detta uppstår när de djupa hudlagren skadats och det brukar vara ett resultat av svår acne. Syran har frätt på flera hudlager och därför orsakat djupa ärr.

Hur blir man av med acneärr?

Acneärr är ofarliga men kan uppfattas som estetiskt störande. De går att behandla och hur man gör det beror på vilken typ av ärr du lider av. Följderna av mild acne, röda eller mörkare fläckar, går oftast att jobba bort med hjälp av rätt hudvårdsprodukter. På så vis balanseras och rengörs huden.

För grövre acneärr som kommer från svårare acne, rekommenderar vi micro injector. Det är ett annat alternativ av micro needling.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vilka typer av behov din hy har samt vilka produkter som på bästa sätt eventuellt kan hjälpa dig att bli av med dina acneärr.

Därefter utför vi rekommenderad behandling som i det här fallet förnyar huden samtidigt som den effektivt tar bort gropar, rynkor och andra ojämnheter.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Kan jag bli av med mina acneärr helt och hållet?

Ja! På den kostnadsfria hudkonsultation som vi erbjuder kommer vi att identifiera graden av ditt problem och 
hjälpa dig att behandla på bästa sätt. Genom att följa de råd och den behandling vi rekommenderar kommer dina acneärr att kunna försvinna. Men det är viktigt att komma ihåg att det tar olika lång tid beroende på hur grova de är.

Har jag fått ärr för att jag klämt finnarna?

Inte nödvändigtvis. Det kan vara så, framförallt om man ofta pillar på och klämmer finnarna när de inte är mogna. Men oftast handlar
 det om att acnen inte blivit behandlad på rätt sätt och fått fräta fritt på hudens lager.

Kan mina ärr komma tillbaka?

Inte de ärr som du redan behandlat bort. Men om man inte angriper roten till problemet, acnen i sig, kan den i sin tur orsaka att nya ärr skapas. Därför är det viktigt att behandla din acne och inte bara ärren.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation

4.7 Fantastiskt bra (1240 betyg)

AcneSpecialisten Sundbyberg

4.7 Fantastiskt bra (915 betyg)

AcneSpecialisten Södermalm

4.7 Fantastiskt bra (565 betyg)

AcneSpecialisten Östermalm