Acneärr

Här kan du läsa mer om acneärr och hur vi effektivt behandlar dem.

Information om Acneärr

Acneärr kan uppstå efter att man haft acne och syns som röda/mörka fläckar vid mildare acne och gropar i ansiktet och andra delar av kroppen efter svårare acne. Acne uppstår när porerna täpps till och bakterier omvandlar talget till en aggressiv fettsyra vilket ger upphov till en inflammation och en finne uppstår. Denna fettsyra fräter på de djupare hudlagren och skadar huden vilket ger upphov till groparna.

acneärr i ansiktet

Se resultaten här

Kännetecken

  • Mörka eller röda fläckar/ärr efter acnen
  • "Gropig" hy som skapar skuggbildning på huden, oftast på kinderna
  • Uppstår när de djupare hudlagren skadas vid svår acne

Område

  • Kinder
  • Käklinje
  • Haka
  • Andra delar av kroppen där man haft acne
acneärr område ansikte acneärr område ansikte sida

Behandla Acneärr

Acneärr är ofarliga men groparna kan ofta ses som kosmetiskt störande då skuggbildningen gör de tydliga i ansiktet eller på andra delar av kroppen såsom på ryggen. Vi skräddarsyr en behandlingsplan efter dina behov beroende vilken typ av acneärr du har och hur stora områden som drabbats.

Behandlingen av acneärr börjar alltid med acneärr konsultation där vi tittar närmare på din hy för att ta reda mer om dina acneärr och hur vi bäst behandlar dem. Detta för att kunna fastställa vilken behandling som passar just din hy men även motverka uppkomsten av fler acneärr i framtiden.

Acneärr i form av röda eller mörka fläckar på huden kan ofta blekas med hjälp av hudvårdsprodukter som rengör och balanserar huden. För svårare acneärr såsom gropar rekommenderar vi micro injector, ett modernare och mer effektivt alternativ till micro needling som förnyar huden för att effektivt ta bort gropar, rynkor och andra ojämnheter i huden.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en IPL Konsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din solskadade hy och hur du behandlar just din hy.


Läs mer & Boka tid