Blandhy

Här kan du läsa mer om blandhy, vilka typer av blandhy det finns och hur du effektivt behandlar din blandhy.

Information om Blandhy

Vi på AcneSpecialisten behandlar blandhy i alla dess former. Problemet uppstår ofta i tonåren då kroppen producerar mer av könshormonet testosteron vilket skapar denna obalans i huden. Blandhy beror på en obalans i huden vilket stimulerar talgproduktionen i hårsäckarna som i sin tur leder till en överproduktion av talg (fett) vilket gör att huden blir glansig.

Denna överproduktion gör att det lätt blir trångt i hårsäckens mynning som lätt täpps till vilket gör att talget samlas. Här trivs propionibacterium acnes bakterien som omvandlar det bra fettet som ska smörja och skydda huden till en aggressiv fettsyra. En finne uppstår eftersom fettsyran irriterar och skadar huden och för att motverka detta skapar huden en inflammation vilket är hudens försvar mot bakterier. Om hårsäckens mynning inte blir helt tilltäppt och låter talget läcka ut skapas en pormask.

Kännetecken

 • Orenheter
 • Storporig hy med ökad talgproduktion (fett) med öppna svarta/stängda vita pormaskar
 • Koncentrerad i t-zonen (panna, näsa & haka), men kan även vara spritt på kinderna
 • Yttorr
 • Förstorade porer i hela / delar av ansiktet

Område

 • T-zonen
 • Panna
 • Näsa
 • Haka
 • Kinder
 • Hals
blandhy område ansikte blandhy område ansikte sida

Typer av Blandhy

Blandhy är en kombination av många olika typer av problemhy och är därför den vanligaste typen av problemhy. Olika delar av ansiktet kan ha olika problem såsom fet hy i panna, pormaskar i t-zonen och acne med torr hy på kinderna. Blandhy beror på en obalans i huden som orsakar en ökad talgproduktion vilket visar sig på många olika sätt. Huden blir blank och fet på grund av den ökade talgproduktionen.

När talget täpper till porerna bildas finnar och även pormaskar. Torr hy brukar ofta vara ett resultat av att man försökt behandla huden genom att bli av med talget utan att behandla den underliggande anledningen. Fet hy är egentligen en torr hy som överkompenserar genom att producera extra mycket talg (fett).

lätt blandhy i ansiktet

Lätt blandhy

blandhy i ansiktet

Blandhy

Se resultaten här

Behandla Blandhy

Problemhy går tyvärr inte att bota utan det handlar om att hitta en hudvårdsrutin som vårdar och behandlar huden över en längre period. Problemet med många av de läkemedel som erbjuds mot problemhy är att de är en kortsiktig lösning som tär på kroppen utan att skapa någon långsiktig lösning på problemet. Vi har därför utvecklad en metod där man i tre steg behandlar alla de problem som associeras med blandhy och sedan håller huden under kontroll för att problemen inte ska återuppstå.

Det hela börjar med en kostnadsfri hudkonsultation där vi går igenom din hy för att ta reda på vilken grav at problemhy du har. Vi tittar också på vilken behandling som skulle passa din hy för att du ska få en riktigt bra start på behandlingen av din blandhy. Här rengörs din hy på djupet för att öppna upp och rengöra porerna vilket är svårt att göra på egen hand.

Resten sköter man hemma med ett anpassat produktpaket med hudvårdsrutiner som först återskapar hudens naturliga balans och behandlar blandhyn. När huden har kommit i balans används hudvårdsprodukterna kontinuerligt för att upprätthålla balansen i huden. Klicka på steg 1 för att komma igång idag!

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid