Fet hy

Även kallat: oljig hy, blank hy & glansig hy

Här kan du läsa mer om fet hy, vilka typer av fet hy det finns och hur du effektivt behandlar din feta hy.

Information om Fet hy

Vi på AcneSpecialisten har behandlingen för dig som har fet hy. Fet hy är en överproduktion av talg (fett) i talgkörtlarna, detta kan bero på många olika faktorer men de vanligaste är hormonellt, ärftligt eller användningen av fel hudvårdsprodukter. Huden är vårt största organ och den talar om när någonting är fel eller är i obalans. Därför är det viktigt att man inte använder hudvårdsprodukter som torkar ut huden under en längre period.

Ju mer du torkar ut din hy desto mer börjar huden producera fett. Detta beror på att när huden blir för torr producerar den mer talg (fett) för att kompensera. Det är därför man säger att "en fet hy är en torr hy", det beror alltså inte på att huden har för mycket fukt. Det är just därför huden blir ännu fetare när man försöker torka ut den på olika sätt, och detta leder bara till att huden blir torr och känslig på ytan.

Fet hy uppstår ofta i tonåren där huden producerar mer av könshormonet testosteron vilket leder till denna obalans i huden. Fet hy i denna ålder leder ofta till tonsårsacne då talget täpper till porerna vilket orsakar finnar och pormaskar.

fet hy i ansiktet

Se resultaten här

Kännetecken

  • Överproduktion av talg (fett) som är spridd över större delar / hela ansiktet
  • Fet, oljig, blank, glansig, flottig i hyn
  • Pormaskar i T-zon (panna, näsa, haka) och utmed kinderna
  • Kan ha förstorade porer i hela ansiktet

Område

  • T-zonen
  • Panna
  • Näsa
  • Haka
  • Kinder
  • Hals
fet hy område för ansikte fet hy område för ansikte sida

Behandla Fet hy

För att behandla fet hy är det viktigt att använda hudvårdsprodukter som återfuktar huden och återställer den naturliga balansen för att motverka överproduktionen av talg (fett). Eftersom fet hy är ett resultat av att huden är torr och försöker producera mer talg för att balansera är det viktigt att ge huden extra mycket fukt. Effektiv återfuktning kombineras med en ansiktsrengöring som rengör huden på djupet utan att skada hudens naturliga oljor. Ofta kompletteras behandlingen med en lermask som absorberar överflödigt fett vilket matter ner huden och ger den en fin yta.

Vi på AcneSpecialisten har utvecklat en unik metod som ger din en långsiktig lösning på problemet med fet hy. Det börjar med en gratis hudkonsultation där vi undersöker din hy för att fastställa vilken typ av fet hy du har för att kunna rekommendera hudvårdsprodukter och en behandling för just din hy. Den rekommenderade behandlingen ger dig en riktigt bra start på behandlingen av din hy genom att göra rent huden på djupet. Ofta kan det vara svårt att bli av med pormaskar och andra bieffekter av fet hy och genom att göra en porrengöring uppnår du ett bra resultat fortare.

Resten sköter du själv med hjälp av DAHL Skincares produktpaket mot fet hy. Paketet innehåller de hudvårdsprodukter du behöver för att återfukta och balansera din hy samt instruktioner som förklarar hur du ska använda hudvårdsprodukterna dag för dag. Hudvårdsprodukterna verkar genom att återskapa hudens naturliga balans för att du ska kunna få bort din feta hy och därefter underhålla så att problemet inte uppstår igen.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid