Chat with us, powered by LiveChat

Hudflikar

Kallas också för skintags. Här förklarar vi vad som identifierar hudflikar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Varför hudflikar?

Hudflikar, eller skintags, är mindre utväxter från huden. De kan variera i storlek, men blir sällan särskilt stora. De kan antingen vara i samma nyans som din hudton eller lite mörkare. De små flikarna är vanligt förekommande i armhålorna och på halsen, men kan dyka upp på samtliga ställen på kroppen där det finns hudveck.

Varför hudflikar dyker upp kan bero på olika saker. Det kan bero på att huden är lite irriterad, att det pågår en förändring i den hormonella balansen, som vid graviditet eller en konsekvens av hudens åldrande. Det är dock individuellt, och skiljer sig som så många andra hudproblem från person till person.

Områden

Halsen

Hudflikar uppstår på ställen där det finns hudveck. Halsen är ett vanligt förekommande ställe.

Armhålorna

Hudflikar uppstår på ställen där det finns hudveck. Armhålan är ett vanligt förekommande ställe.

Andra områden med hudveck

Armvecket, ögonlocken och ljumsken, tillexempel, är andra områden på kroppen där det finns hudveck. Här kan hudflikar också uppstå.

Kännetecken

Utstående hudflikar

Skintags, eller hudflikar, är hud som växer utanpå kroppen. De är oftast små och kan bero på lite olika saker. De är ofarliga och går att behandla bort.

Utväxter

Hudflikar är ofarligt och kan bero på olika faktorer. De dyker upp på olika ställen på kroppen, men främst där det finns hudveck.

Bli av med dina hudflikar

I regel är hudflikar ofarliga, men det kan vara bra att hålla koll på dem. Även om de inte är farliga, kan man uppleva dem som estetiskt störande och därför vilja ta bort dem.

Att ta bort hudflikar är inte komplicerat. Vi på Acnespecialisten har tagit fram en unik metod där vi först erbjuder dig en gratis hudkonsultation för att säkerställa vilken typ av problemhy det är du vill behandla. När det kommer till hudflikar, använder vi oss av en behandling som kallas för cryopen, som efter konsultationen är nästa steg.

Kryo betyder frysning, och är just det som behandlingen går ut på. Det är effektivt för att ta bort hudflikar och är en metod som används världen över. Det räcker oftast med 1-3 gånger.

Observera att vi på Acnespecialisten endast har möjligheten att behandla godartade hudförändringar. Vi har tyvärr inte möjligheten att utföra provtagning, och rekommenderar därför att du vänder dig till en läkare om du är osäker på huruvida din hudåkomma är ofarlig.

Populära Frågor

Är hudflikar farligt?

Skintags är i regel godartade utväxter från huden. De uppstår ofta i armhålorna, och på andra ställen på huden där det förekommer väck. Det är vanligt förekommande, och kan uppstå när som helst i livet. Om du är osäker på om dina hudförändringar är godartade, rekommenderar vi dig att rådfråga en läkare innan du vänder dig till oss för behandling.

Kan jag ta bort mina hudflikar själv?

Nej, det ska du inte göra. Vill du bli av med dina skintags rekommenderar vi att du bokar en kostnadsfri hudkonsultation hos oss, så vi kan hjälpa dig vidare.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis Hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud och guidar dig i vilken behandling du rekommenderas samt skräddarsyr en rutin med hudvård anpassad efter din problemhy.

Steg 2

Anpassad Behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig Hudvårdsrutin

Du börjar arbeta med den hudvård och den rutin som hudspecialisten tagit fram. Den är speciellt anpassad för att möta de behov som din hy har. Bruka produkterna dagligen för att först reducera problemet och framåt bibehålla balansen.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi startar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss, kan du alltid göra konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation

4.6 Fantastiskt bra (752 betyg)

AcneSpecialisten Sundbyberg

4.6 Fantastiskt bra (600 betyg)

AcneSpecialisten Södermalm

4.7 Fantastiskt bra (391 betyg)

AcneSpecialisten Östermalm