Pigmentfläckar

Här kan du läsa mer om pigmentfläckar och hur du effektivt behandlar dem.

Information om Pigmentfläckar

Pigmentfläckar kan uppstå som ljusa, mörka eller vita fläckar i ansiktet och på andra delar av kroppen. Oftast förekommer pigmentfläckarna på kinderna eller pannan men kan även uppstå i hårfästet och på överläppen. När pigmentfläckar uppstår på grund av hormonförändringar kallas det melasma (kloasma) och uppstår då vid graviditet eller om man äter p-piller, numera har p pillret en lägre dosering som minskar risken för pigmentfläckar. Av denna anledning kallades pigmentfläckar tidigare för kloasma "graviditetsmask".

Melasma ser ungefär likadan ut och uppstår ofta eftersom exponering av sol i samband med kemiska preparat. Du kan läsa mer om solskadad hy här.

Åldersfläckar kommer med åldern och är en blandning av hormonell och solskadad hy och kan uppstå både hos män och kvinnor. Du kan läsa mer om åldrande hy här.

pigmentfläckar i ansiktet

Se resultaten här

Kännetecken

  • Ojämna mörka (hyperpigmentering) eller vita (hyperpigmenteringar) fläckar utspridda över ansiktet eller på kroppen
  • Kan vara hormonellt eller en kombination av medicinering, kosmetika, parfym, graviditet, p-piller, m.m.
  • Kan synas som "mustasch" på överläppen (melasma) eller som kartmönster över ansiktet (kloasma)

Område

  • Panna
  • Överläpp
  • Kinder
  • Andra delar av kroppen
pigmentfläckar område ansikte pigmentfläckar område ansikte sida

Behandla Pigmentfläckar

Pigmentfläckar kan anses vara kosmetiskt störande men är ofta helt ofarliga. Vi skräddarsyr en behandlingsplan efter dina behov beroende på hur stora pigmentfläckar du har och var på kroppen de befinner sig. I vissa fall kan man behandla pigmentfläckarna på egen hand med hjälp av hudvårdsprodukter men i andra fall rekommenderar vi att man utför en IPL behandling. Då använder vi en särskild laser som effektivt tar bort pigmentfläckarna.

Behandlingen av pigmentfläckar börjar alltid med IPL konsultation där vi tittar närmare på din hy för att ta reda på var du har pigmentfläckar och hur vi bäst behandlar dem. Här kommer vi att rekommendera vilka hudvårdsprodukter du ska använda för att få bort dina pigmentfläckar och om vi rekommenderar en IPL behandling.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en IPL Konsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om dina pigmentfläckar och hur du behandlar just din hy.


Läs mer & Boka tid