Solskadad hy

Här kan du läsa mer om solskadad hy och hur du effektivt behandlar den.

Information om Solskadad hy

Solskadad hy kan drabba alla och beror på en överexponering av sol. Melasma kan även uppstå på grund av kemiska preparat i samband med att man vistas ute i solen.

Solskadad hud är grövre och kan ofta upplevas som torr med ojämn pigmentering i ansiktet och på andra delar av kroppen. Detta gör även att rynkor och linjer i ansiktet blir synligare och djupare. Ytliga blodkärl kan även förekomma.

Melasma är inte den ända typen av pigmentfläckar som kan uppstå på huden utan dessa kan orsakas av hormoner eller åldrande hy. Läs mer om pigmentfläckar här och åldrande hy här.

solskadad hy i ansiktet

Se resultaten här

Kännetecken

  • Ojämna mörka (hyperpigmentering) eller vita (hyperpigmenteringar) fläckar utspridda över ansiktet eller på kroppen
  • Syns som ett kartmönster över ansiktet (kloasma) eller andra delar av kroppen
  • Beror på sol i samband med medicinering, parfym, smink eller översolning då man bränner huden
  • Vanligare hos torr, mogen (åldrande) hud som har en ojämn fuktbalans

Område

  • Ansikte
  • Hals
solskadad hy område ansikte solskadad hy område ansikte

Behandla Solskadad hy

Solskadad hy är ofta helt ofarligt men kan anses vara kosmetiskt störande. Vi har därför utvecklat en metod för att behandla solskadad hy och motverka att problemet återuppstår. Det börjar med en IPL konsultation där vi tittar närmare på din hy för att ta reda på vilken typ av pigmentering du har och dess orsak. Därefter gör vi en plan för hur du effektivt behandlar din hy för att bli av med pigmenteringen.

Beroende på hur mycket solskadad hy och var den befinner sig kan det vara aktuellt att påbörja behandlingen med IPL. IPL är en laser som används för att ta bort pigmentering i samband med solskadad hy. Efter att den rekommenderade behandlingen är utför använder du själv hudvårdsprodukterna från DAHL Skincare för att behandla din hy och återskapa hudens naturliga balans. Paketet innehåller även hudvårdsprodukter som justerar pigmenteringen för en jämn och fin hudton.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en IPL Konsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din solskadade hy och hur du behandlar just din hy.


Läs mer & Boka tid