Torr hy

Även kallat: fjällig hy & stram hy

Här kan du läsa mer om torr hy och hur du effektivt behandlar din torra hy.

Information om Torr hy

Torr hy kan kännas mer eller mindre fjällig och sträv och detta beror ofta på en otillräcklig talgproduktion som är ett resultat av en dålig fuktbalans i huden. Torr hy kan även bero på hudvårdsprodukter och huden kan kännas stram och kan börja klia efter till exempel användning av en ansiktstvätt som inte bara rengör huden utan även tvättar bort hudens naturliga oljor. Eftersom torr hy är finporig och eftersom huden är tunn syns ofta utvidgade och slingriga kapillärer med små vener under huden som även kan uppträda på andra delar av ansiktet.

Torr hy kan även vara ett resultat av miljöpåverkan och det är därför många blir torra under vinterhalvåret. Det kan då vara viktigt att komplettera med extra återfuktande hudvårdsprodukter för att hjälpa huden att behålla fuktbalansen.

Kännetecken

 • Underproduktion av talg (fett) i huden
 • Stramhet i huden
 • Syns ofta tidigt med fina linjer runt ögonen
 • Fjällar
 • Sprickor i huden
 • Torr hy med avgränsande röda områden
 • Kan klia och svida

Område

 • T-zonen
 • Panna
 • Näsa
 • Haka
 • Kinder
 • Hals
torr hy område ansikte torr hy område ansikte sida

Typer av Torr hy

Torr hy kan gå i perioder då problemet beror på allt från användningen av vissa hudvårdsprodukter till miljöpåverkan såsom när det är kallt ute. Huden känns stram med sprickor och det är även vanligt att huden flagnar och fjällar. Torr hy kan även vara känslig men detta syns oftast inte på utsidan utan märks på att man lättare reagerar på det som kan trigga torr hy.

Alla upplever torr hy under vissa perioder och det är särskilt vanligt under vintern när luften är kall och torr. Då är det viktigt att komplettera sin hudvårdsrutin med extra återfuktande hudvårdsprodukter. I vissa fall kan huden bli så torr att eksem utvecklas och det är därför viktigt att ta tag i problemet i god tid.

torr hy i ansiktet

Torr hy

mycket torr hy i ansiktet

Mycket torr hy

torr eksem hy i ansiktet

Torr eksem hy

Se resultaten här

Behandla Torr hy

Torr hy såsom annan typ av problemhy går tyvärr inte att bota men går effektivt att behandla genom att motverka orsaken till att problemet uppstår. Torr hy kan bero på en underproduktion av talg i huden som då inte producerar de naturliga oljorna som skyddar huden och behåller fukten. Torr hy kan även vara ett resultat av att man försökt torka ut huden för att bli av med talgen (fett) och samtidigt tvättar bort hudens naturliga oljor utan att tillföra fukt. Däremot går det enkelt att behandla genom att använda återfuktande krämer som vårdar huden och tillför både näring och fukt. Många får problem under de kalla månaderna och därför är det viktigt att komplettera sin hudvårdsrutin med en kraftigare återfuktande kräm.

För att behandla torr hy börjar vi med en kostnadsfri hudkonsultation där vi tittar närmare på din hy för att ta reda på vilken grad av torr hy du har. Ibland behövs endast en återfuktande ansiktskräm men ofta rekommenderar vi en effektiv rengöring och andra produkter som vårdar och tar hand om din hy.

Nästa steg är att utföra en rekommenderad behandling som ger din hud extra återfuktning och näring för att du ska få en riktigt bra start på behandlingen av din problemhy. För torr hy rekommenderar vi vanligtvis någon av våra härliga ansiktsbehandlingar som ger huden rikligt med näring och återfuktning.

Resten sköter du själv med hjälp av DAHL Skincares hudvårdsprodukter. De återskapar hudens naturliga fuktbalans så att din hud blir mjuk och len. Klicka på steg 1 för att komma igång och behandla din torra hy idag!

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid